Način plaćanja
Sigurna kupovina

Sigurno plaćanje

Način plaćanja

Kupljenu robu možete platiti na tri načina

  • Online plaćanje platnim karticama
  • Online plaćanje pomoć IPS QR koda
  • Plaćanje direktnim bankovnim transferom 
  • Plaćanje pouzećem
Online plaćanja

Plaćanje debitnim i kreditnim karticama

Ovakvu mogućnost plaćanja imaju svi korisnici VisaMasterCard i Maestro platnih kartica.

Ukoliko plaćate Visa ili MasterCard kreditnom platnom karticom koju je izdala Komercijalna banka ili Banca Intesa, moguća je i kupovina na rate (Proveri).

Više o plaćanju IPS QR kodom možete videti na sajtu NBS

Online plaćanja

Plaćanje pomoć IPS QR koda

U toku procesa zaključenja kupovine unesite tražene podatke i u koraku „Način plaćanja“ odaberite opciju „Instant plaćanje – IPS skeniraj“. Nakon klika na dugme „Završi porudžbinu“ bićete preusmereni na stranicu za naplatu. Kao način plaćanja odaberite „IPS skeniraj“ i m-banking aplikacijom banke, koju imate instaliranu na svom mobilnom telefonu, skenirajte prikazani IPS QR kôd. Skeniranjem jednokratnog IPS QR kôda preuzećete generisane podatke za plaćanje.

Ukoliko Alco Machine Tools internet prodavnicu posećujete koristeći pametni telefon, plaćanje putem „IPS skeniraj“ metode možete izvršiti i tako što ćete nakon odabira opcije „Skeniraj IPS QR kod“ izabrati banku čijom aplikacijom želite da izvršite plaćanje, a potom kliknuti na dugme za plaćanje. Na taj način ćete otvoriti m-banking aplikaciju banke koju ste izabrali i u njoj potvrditi izvršavanje plaćanja, kao što biste to uradili i po skeniranju IPS QR kôda.

Online plaćanja

Plaćanje direktnim transferom sa bankovnog računa

Pravna lica i privatne radnje mogu izabrati opciju plaćanja sa tekućeg računa firme po predračunu.
Izborom takvog načina plaćanja, kupac će dobiti predračun na osnovu kog će izvršiti uplatu

Gotovinsko plaćanje

Plaćanje u prodavnici

U prodajnom objektu kompanijeALCO doo možete koristiti više načina gotovinskog i bezgotovinskog plaćanja, koje možete i kombinovati. Na raspolaganju su vam:

Gotovinsko plaćanje

Virmansko plaćanje, tj. plaćanje preko računa

Plaćanje debitnim i kreditnim platnim karticama: Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Dina i UnionPay. U zavisnosti od vrste vaše platne kartice i banke koja ju je izdala, dostupne su vam različite prednosti

Gotovinsko plaćanje

Plaćanje robe prilikom dostave

Ukoliko želite, artikle koje ste poručili putem ALCO internet prodavnice, telefonskim putem možete platiti i pouzećem, to jest prilikom dostave. To je najednostavniji način da platite robu, kuriru na svom pragu. Preko kurirskog servisa City Ekspress organizujemo slanje i plaćanje robe prilikom dostave. 

Zbog prirode robe, kao i mogućih oštećenja u transportu, od takvog slanja su izuzete mašine i roba većih gabarita i težina.